Arkkitehtuuri ja design

Arctic TreeHouse Hotelin arkkitehtuurista vastaa Studio Puisto, jonka Wallpaper* -lehti valitsi vuonna 2016 Architects Directoryyn. Hotellin konseptiin ovat vaikuttaneet voimakkaasti herkkä arktinen luonto, SantaPark Arctic Worldin satumainen maailma ja pohjoinen kulttuuri. Yhden suuren hotellirakennuksen sijaan suunnittelijat sirottelivat vaaran rinteeseen yksittäisiä majoitusyksiköitä, joiden henki heijastelisi paremmin paikan luonnetta ja joissa arktinen luonto tulisi lähemmäksi vieraita.

koentadyy

Metsän keskellä

Innovatiivinen arkkitehtuuri ja huolella mietityt yksityiskohdat antavat vieraille unohtumattoman kokemuksen metsän keskellä yöpymisestä äärimmäisen mukavalla tavalla. Jokaisen majoitustilan pohjoisen puoleinen seinä on suuri panoraamaikkuna, josta avautuu näkymä ympäröivään metsään ja taivaalle. Hotellialueen valaistus on suunniteltu niin, että valot häiritsevät mahdollisimman vähän revontulten ja muiden pohjoisen taivaan ilmiöiden katselua, mutta alueella liikkuminen on silti turvallista.

Lämpöä ja tunnelmaa

Päärakennus, jossa sijaitsevat vastaanotto ja ravintola, on muodoltaan kuin viisisakarainen lumitähti. Rakennukseen sisäänkäynti on suoraan täyskorkeaan aulatilaan, jonka keskipisteenä toimii näyttävä tulisija. Aulasta näkee yhdellä silmäyksellä koko rakennuksen. Vaikka aulatila on suuri ja avara, väliseinät, materiaalit ja väritys tekevät tilasta lämpimän ja intiimin.

Herkkää luontoa suojellen

Ekologinen kestävyys on keskeisessä roolissa Arctic TreeHouse Hotellissa. Kaikki rakennukset on tehty suomalaisesta puusta, joka on kestävästi tuotettu ja uusiutuva rakennusmateriaali. Sviittien viherkatto auttaa hulevesien käsittelyssä ja tuo metsään takaisin sviitin pinta-alan verran kasvustoa. Sviittien puiset sisäpinnat luovat miellyttävän tunnelman, pitävät sisäilman terveenä ja huolehtivat miellyttävästä akustiikasta.

Majoitusyksiköt rakennettiin pintoja ja kiintokalusteita myöten valmiiksi tilaelementeiksi sisätiloissa, ja nostettiin sitten paikoilleen pilareille. Näin minimoitiin hauraan arktisen luonnon rasittaminen. Ainoastaan infraverkkoihin kytkeminen ja ison ikkunan asentaminen on tehty paikalla.